Marion Huijskes

Paintings - Light objects - Jewelry

Zoektocht

Lange tijd was het schilderen met acryl en mixed media mijn wijze van  werken. Doch, de zoektocht naar verbeelding dreef mij verder dan het gebruik van verf op linnen.

Voor mij is het inspirerend om met leds en lightfibers, en diverse andere materialen lichtobjecten te maken. Ik zie het als een andere manier van werken met licht en donker, als een vorm van schilderen, daarom zijn ze gekaderd in een frame. Het schilderen is voor mij een spel of een uitdaging om de tegenstelling van licht en donker naast het perspectief te vangen. Het gaat me om deze wisselwerking.

Recent is het maken van sieraden een andere uitingsvorm geworden. Het opbouwen van een sieraad uit het niets tot een draagbaar object is hier de drijfveer. Het werken met diverse materialen blijft in deze vorm weer boeien.

Materialen

 Ik ben autodidact. Al doende, lezend en studerend heb ik me een zienswijze eigen gemaakt. De aantrekkingskracht van diverse materialen, zoals folie, glas, kant, edelstenen, en kleuren werkt sterk in mij. Ik zoek naar een bepaalde gelaagdheid in de huid van een schilderij of een lichtobjekt, en in de sieraden is het het contrast in de materialen. Met die gelaagdheid zoek ik een boeiende inhoud, die de aandacht van kijker vasthoudt, of weet te raken.

Verdwijnen

Het proces van ‘maken’ biedt me een tegenwicht voor de verharding van de maatschappij. Teslotte is er meer tussen hemel en aarde dan datgeen wij met de ogen waarnemen. Het bereiken van een beeld waarin het kijken blijft rondgaan, of waarin men kan ‘verdwijnen’ is iets moois op zich.

Search

Being inspired by painting with acrylic and mixed media was long time satisfying. However the point for change came when leds and lightfiber came in view. The mesmerizing effect of shadow and light in combination with other materials is a source for expression. I see it as another way of painting.

Due to the ongoing search for materials i met the world of jewelry. My way in this creation proces is focused on silver with gemstones. or if needed gold. Again here i like the roughness/sturdiness next to refinement/elegancy.

Materials

I am autodidact. By practicing, experimenting, reading and a lot of time just looking I developed myself in my own point of view and expression. I am charmed by certain materials with transparency and texture, like glas, resin, lace, gemstones. I am always in search for the effect of the use of materials in a painting or a light object, or the jewel. These layers are expressing a content, by which i like to attract the attention of the viewer to charm or to touch.

Dissolving

Being a sensitive woman I can experience our society as superficial and hard. As a counterweight, I love the process of creating, the period of solitude, my own tempo, the magic of creation. When I can achieve an image in which the viewer’s eye ‘walks around’ and gets charmed, my satisfaction is awarded on top of the making proces.

Exposities

 

1997 t/m 2009               Open Atelierroutes Lopikerwaard, schilderijen

1999 en 2002                 Hesco trading, Oudewater, schilderijen

2000                                Galerie Hanna, Wijk bij Duurstede, schilderijen

2001                                Hotel Golden Tulip, Capelle aan de IJssel, schilderijen

2002                                Galerie Art Tipico, Schiedam, schilderijen

2017                                Thuis aan de Amstel restaurant, Amsterdam, lichtobjecten

2018 t/m 2023               Galerie Article, Wijk bij Duurstede, lichtobjecten

2019                                Galerie Dat Bolwerk, Zutphen, lichtobjecten

2023 november            Tangofestival Liege, Belgium, oorbellen